Doktr start samenwerking met aanbieders van afsprakensystemen
8 december 2022
Om het voor huisartsen en praktijken nog eenvoudiger te maken om videoconsultaties met hun patiënten te organiseren start Doktr samenwerkingen met meerdere aanbieders van afsprakensystemen in België. Hierdoor is het voor een arts of praktijk makkelijk, en zonder wijzigen van agendasysteemleverancier, om naast fysieke consultaties nu ook videoconsultaties via Doktr in de dagelijkse praktijkwerking uit te voeren.
Doktr bevat ook een digitale betaalmodule via Payconiq om het remgeld onmiddellijk tijdens het videoconsult in de app af te rekenen tussen patiënt en arts.
Eerder dit jaar voegde Doktr de toegang tot de ‘vaste huisarts’ in de Doktr-app toe voor de patiënt waardoor die makkelijk een afspraak kan plannen voor een videoconsultatie met zijn/haar vaste huisarts. Door de samenwerkingen met de agenda-aanbieders, kunnen artsen die voor Doktr kiezen, nu ook hun video-afspraken mee ingepland krijgen in hun bestaande agenda. Hierdoor verhoogt de efficiëntie van de arts in combinatie met een zeer rijke gebruikerservaring voor zijn/haar patiënt via de Doktr-app.
Doktr startte samenwerkingen met de volgende afsprakenaanbieders: Doctena, Afspraken.be, Introlution en MYA. Met andere aanbieders lopen gesprekken.
Voor meer informatie kunnen artsen of praktijken terecht bij hun afsprakenleverancier of via info@doktr.be.
Gerelateerde artikels
- Een cruciale stap voor Doktr als pionier in teleconsultaties Doktr breidt verder uit. Vanaf nu kunnen gebruikers van de Doktr-app niet alleen rekenen op snelle medische zorg van een huisarts, maar ook op professionele psychologische ondersteuning in beide landstalen. Dit is een belangrijke stap in de evolutie van Doktr, dat complete zorg en ondersteuning mogelijk wil maken voor zowel lichamelijke als geestelijke problemen, precies wanneer het nodig is.
18 september 2024
Begeleiding terug-naar-werk-coördinator nu ook digitaal bij CM Gezondheidsfonds
Leden van CM Gezondheidsfonds die arbeidsongeschikt zijn, kunnen voortaan ook digitaal in gesprek gaan met een terug-naar-werk-coördinator van de mutualiteit. CM sloeg daarvoor de handen in elkaar met de digitale gezondheidsdienstverlener Doktr. “We willen de terugkeer naar werk zo laagdrempelig mogelijk maken”, zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp.13 september 2024
Meer dan helft Belgen staat al open voor videoconsultatie met huisarts
Dalende beschikbaarheid huisartsen noopt tot aanpassing gedrag Een dringende afspraak maken bij je huisarts? Of überhaupt nog een huisarts vinden die nieuwe patiënten aanvaardt? Het is vandaag helaas geen evidentie meer in ons land. In heel wat Europese landen vormt videoconsultatie vandaag al een deel van oplossing voor deze problematiek. Maar België hinkt nog achterop. Goed nieuws echter: meer dan de helft van de Belgen geeft ondertussen aan er al open voor te staan, zo blijkt uit de enquête[1] die werd uitgevoerd in opdracht van Doktr, de Belgische videoconsultatie-app, en AG Insurance, de Belgische marktleider in groepsverzekeringen. Op korte termijn kunnen videoconsultaties ook in België de druk op de gezondheidszorg mee helpen verlichten, en zo de toegang tot medische zorg vereenvoudigen.18 december 2023
Doktr lanceert online consultaties met psychologen in samenwerking met Solidaris
Sinds de lancering in 2021 hebben al 105.000 Belgen zich geregistreerd op de Doktr-app om makkelijk een huisarts te kunnen contacteren via hun smartphone. Maar er is meer! Vanaf januari 2024 biedt Doktr ook online raadplegingen met erkende psychologen aan. Samen met Solidaris Wallonië maken ze zo ook mentale zorg toegankelijker én betaalbaarder. Elk mentaal probleem zal bespreekbaar zijn in een eenvoudig, veilig en digitaal proces.
Doktr is geen spoeddienst
De huisartsen via de Doktr-app kunnen alleen hulp bieden bij primaire medische of psychologische vragen die geen spoedeisende hulp of ziekenhuisopname vereisen. Indien je een dringende ziekenhuisopname nodig hebt, bel dan naar 112.