Tips voor een betere ademhaling
31 mei 2022
Ongeveer 80% van de bevolking ademt verkeerd. Per dag ademen we gemiddeld ergens rond de 20.000 keer. Sommige mensen zelfs bijna 30.000 keer. Heb je last van een hoge ademhaling? Dan zit je waarschijnlijk dichter bij de 30.000 keer per dag. Dit is eigenlijk te veel.
Een goede ademhaling kan je helpen rustig te worden en haalt zo je stressniveau naar beneden.
Wij geven je daarom 4 stappen om beter te leren ademen.
- Sluit je mond. Zet een tandenstoker of lollystokje tussen je lippen tijdens het werken, tv kijken,... Hierdoor zal je meer door je neus ademen.
- Adem via de buik. Met je buik en middenrif ademen maakt je vanzelf rustiger. Buikademhaling is beter dan borstademhaling.
- Verbeter je houding. Dit zal de spanning in de spieren verminderen. Je ademhaling zal efficiënter zijn.
- Of start met mindfullness! Mindfulness stat erom bekend uitzonderlike controle over de ademhaling te hebben. De ademhaling is letterlijk de verbinding tussen je lichaam en je geest.
Als je goed door je neus ademt, gebruik je die neus als een filter die de hoeveelheid zuurstof regelt die je lichaam nodig heeft. Adem je door je mond, dan schakel je dat regelmechanisme uit.
Zo adem je via de buik:
- Lig of zit comfortabel.
- Leg een hand op je buik.
- Laat door in te ademen je buik opbollen. Laat deze terug zakken bij het uitademen
Gerelateerde artikels
- Omringd door snotterende collega's? Pas op, studies tonen aan dat verkoudheidsvirussen zich snel verspreiden op de werkplek.
11 november 2024
7 mythes over acne: waar of niet waar?
Helpt zonnebaden tegen acne? Wordt acne veroorzaakt door slechte hygiëne? Er bestaan veel mythes over acne. Ontdek hier wat waar en onwaar is.24 oktober 2024
Gevaarlijk gestrest? Vijf belangrijke waarschuwingssignalen
Voor veel mensen is deze tijd van het jaar een drukke periode op het werk, wat het risico op stress verhoogt. Daarom is het belangrijk om een gezonde balans tussen werk en privé te bewaren, en voldoende tijd voor herstel uit te trekken. Merk je nu al dat je moeite hebt om in het weekend te ontspannen en tot rust te komen? Dat kan een serieus waarschuwingssignaal zijn.8 oktober 2024
Doktr-app breidt uit met online psychologen
Een cruciale stap voor Doktr als pionier in teleconsultaties Doktr breidt verder uit. Vanaf nu kunnen gebruikers van de Doktr-app niet alleen rekenen op snelle medische zorg van een huisarts, maar ook op professionele psychologische ondersteuning in beide landstalen. Dit is een belangrijke stap in de evolutie van Doktr, dat complete zorg en ondersteuning mogelijk wil maken voor zowel lichamelijke als geestelijke problemen, precies wanneer het nodig is.
Doktr is geen spoeddienst
De huisartsen via de Doktr-app kunnen alleen hulp bieden bij primaire medische of psychologische vragen die geen spoedeisende hulp of ziekenhuisopname vereisen. Indien je een dringende ziekenhuisopname nodig hebt, bel dan naar 112.