Snel toegang tot een zorgverlener via je smartphone
CM zet mee de schouders onder Doktr, de app om snel en gemakkelijk een huisarts of psycholoog te spreken via videoconsultatie, waar je ook bent. Voor jezelf of je gezin? In België of in het buitenland? Met de Doktr-app heb je een beschikbare arts of een erkende psycholoog in je broekzak.
Ontdek hier hoe je makkelijk een zorgverlener raadpleegt via je smartphone!
Online medisch advies van erkende artsen
Ziekte komt altijd ongelegen. Het is best frustrerend als je dan lang moet wachten op een doktersafspraak of als je geen arts vindt bij jou in de buurt.
Dankzij Doktr kun je binnen de 30 minuten met een Belgische erkende huisarts spreken tijdens de kantooruren. Doktersbriefje of attest nodig? De app geeft je onmiddellijke toegang tot de nodige documenten. Gebruikt je vaste huisarts ook Doktr? Dan kun je gemakkelijk digitaal contact met hen opnemen.
Nu ook psychologen beschikbaar op de Doktr-app. Twijfels? Leer de psycholoog kennen via het gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten, zonder verplichtingen.
Hoe Doktr gebruiken met CM?
- Download de Doktr app en registreer je met itsme®. Zo krijg je veilig en snel toegang. Rechtstreeks vanuit de CM-app? Dat kan ook dankzij de rechtstreekse link. Kies in de CM-app voor ‘Videogesprek' en open daar ‘Doktr’. Heb je de Mijn CM-app nog niet? Installeer hem snel: naast de Doktr-app vind je er je terugbetalingen, gele klevers, je verzekeringen en heel wat meer.
- Intake en toewijzing: duid één van de symptomen aan en beantwoord een paar simpele vragen. Je spreekt dan met één van onze ervaren, beschikbare Belgische arts of psycholoog. Je kan ook je vaste huisarts raadplegen als deze al aangesloten is bij Doktr.
- Videogesprek: de zorgverlener stuurt je een bericht en start de videoconsultatie via de app.
- Nazorg, attesten en documenten: Na afloop van het gesprek krijg je een samenvatting in de app. De conversatie blijft nog 24 uur open.
- Beslist de dokter dat je te ziek bent om te gaan werken? Dan krijg je een afwezigheidsattest via de app.
- Heb je medicatie nodig? Je vindt de documenten op het federale gezondheidsportaal of op je eID.
Kostprijs van een arts via Doktr
De kosten van een consultatie via Doktr zijn afhankelijk van je situatie.
- Had je in de afgelopen 2 jaar minstens 1 fysieke raadpleging bij een (vaste) arts? Dan betaal je 4 euro remgeld, of 1 euro als je recht hebt op de verhoogde tegemoetkoming.
- Als dat niet het geval is, betaal je 26,01 euro voor een raadpleging. Houd er rekening mee dat er geen tussenkomst van de sociale zekerheid of je verzekering is in dit bedrag. Gelukkig spaar je via Doktr niet enkel heel wat tijd uit, maar ook verplaatsingskosten dankzij de raadpleging op afstand.
Een sterk partnerschap tussen CM en Doktr
Sinds 2022 bouwen CM en Doktr samen aan de toekomst van de gezondheidszorg. Het doel? Kwaliteitsvolle, toegankelijke zorg aanbieden. Als patiënt kun je fysieke consultaties aanvullen met digitale raadplegingen. Tegelijk houden we rekening met de noden en wensen van artsen en zorgverleners. Bovendien zet Doktr in op videobellen op een toegankelijke, veilige en gebruiksvriendelijke manier: volledig in lijn met de waarden van CM.
Veelgestelde vragen
Hoe begin ik eraan?
Download de Doktr-app op je smartphone via de App Store of Google Play. Open daarna de app en registreer meteen met itsme®. Na de registratie ontvang je een bevestigingsmail om je registratie definitief te bevestigen.
Hoelang duurt het totdat ik een dokter kan spreken?
Indien je je eigen huisarts wil spreken, zal het afhankelijk zijn van zijn/haar beschikbaarheid op Doktr. Het support-team, beschikbaar via de chat, zal jou deze info meedelen.
Daarnaast bieden we de mogelijkheid om zo snel mogelijk een andere beschikbare arts te spreken. We optimaliseren altijd het aantal beschikbare artsen op het Doktr-platform, omdat het ons doel is om je zo snel mogelijk toegang te geven tot de hulp die je nodig hebt. Onder normale omstandigheden duurt het dan ook maar een paar minuten om effectief van start te gaan en een dokter te spreken. Op bepaalde momenten kan er een langere wachttijd zijn omdat er uitzonderlijk veel mensen tegelijkertijd een videoconsultatie wensen. In dat geval krijg je een plaats in de wachtrij en kan je de wachttijd opvolgen in de app. Je ontvangt een melding wanneer je aan de beurt bent, op voorwaarde dat je je meldingen van de Doktr-app geactiveerd hebt in de instellingen
Kan ik een videoconsultatie voor mijn kind doen?
Ja. De artsen helpen kinderen van alle leeftijden. Wanneer kinderen jonger dan 18 jaar betrokken zijn, dient de ouder of voogd in te loggen en dient in de Doktr-app de categorie ‘kind’ te kiezen. Zorg ervoor dat je het rijksregisternummer van het kind bij de hand hebt.
Hoe verloopt de betaling?
Om de consultatie in de Doktr-app te betalen, kan je gebruik maken van de Payconiq-App of je bank-app als je bij KBC/CBC, Belfius, ING, BNP easy banking, Argenta en Crelan aangesloten bent. De arts zal je voor het starten van de consultatie een betaalverzoek sturen via een link. Deze link zal je naar je Payconiq-of bank-app leiden, zodat je de betaling kan voltooien. Indien de betaling geslaagd is, zal de arts de videoconsultatie opstarten.
LET OP: voordat je met een consultatie begint, adviseren wij je om de nodige app al te installeren als je deze nog niet op je smartphone zou hebben. In geval van technische problemen met een betaling, kan je via e-mail contact opnemen met onze klantendienst customerservice@doktr.be.
Welke medicatie kan de dokter niet voorschrijven?
De artsen kunnen geen geneesmiddelen voorschrijven die verslaving en/of afhankelijkheid veroorzaken. Dit omvat alle slaap- en kalmeermiddelen, middelen gebruikt bij behandeling depressie en andere psychische aandoeningen alsook bepaalde categorieën pijnstillende middelen (enkel pijnstillende middelen op basis van paracetamol kunnen voorgeschreven worden).
Doktr is geen spoeddienst
De huisartsen via de Doktr-app kunnen alleen hulp bieden bij primaire medische of psychologische vragen die geen spoedeisende hulp of ziekenhuisopname vereisen. Indien je een dringende ziekenhuisopname nodig hebt, bel dan naar 112.